4 Haziran 2008 Çarşamba

ALTIN KOZA SİNEMAMIZIN USTA OYUNCUSU TUNCEL KURTİZ’İ TAÇLANDIRIYOR...


2 Haziran’da başlayan 15. Altın Koza Film Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festivalde, bugün, Tuncel Kurtiz’e adanan ‘Türk Sineması’nda Bir Usta Oyuncu’ bölümü kapsamında yapılacak ödül töreni var.

Bu yıl onbeşincisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali, ülkemizin güneyinden sinema fırtınası estiriyor. 08 Haziran 2008 tarihine kadar devam edecek olan festivalin gelenekselleşen bölümlerinden ‘Türk Sineması’nda Bir Usta Oyuncu’ ise bu yıl sinemamızın önemli oyuncularından Tuncel Kurtiz’e adandı.

Türk Sineması’nda Bir Usta Oyuncu ödülü, 5 Haziran Perşembe günü saat 20.30’da Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda düzenlenecek özel bir törenle Kurtiz’e sunulacak.

Festivalde Kutiz’in oynadığı Reis Çelik’in İnat Hikayeleri, Zeki Ökten’in Sürü, Yılmaz Güney’in Umut isimli filmler gösterilecek. Ayrıca Tuncel Kurtiz hakkında Mehmet Eryılmaz'ın çektiği belgesel film Bedr de yine sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.

Festival kapsamında ayrıca, sinema tarihçisi ve yazarı Burçak Evren’in Kurtiz’in sinema yaşamını anlattığı bir kitap da yayınlandı.

FİLM GÖSTERİMLERİ SÜRÜYOR

Sinemanın Türkiye’den ve dünyadan seçkin örneklerini izleyiciyle buluşturan ve yine ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden sinema ve medya konuklarını ağırlayan festivalde film gösterimleri Cinebonus Sinemaları, Metropol Sineması, Büyükşehir Belediye Tiyatrosu ve Adana Kültür Sanat Merkezi’nde devam ediyor.

Sinema giriş ücretleri tam 2, öğrenciler için ise 1 YTL olarak belirlendi. Gösterimlerden elde edilen gelir ise Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak.

ALTIN KOZA BASIN BÜROSU
Ayrıntılı bilgi için:
Zeynep Ünal
Altın Koza Film Festivali Medya Koordinatörü
Tel: 0322 352 47 13 (pbx)
Faks: 0322 359 24 96
E – mail: zeynep@altinkozafestivali.org.tr

Hiç yorum yok: