17 Haziran 2008 Salı

GENÇ TÜRK YÖNETMENLER AVRUPA VİDEO PLATFORMU STRANGERFESTİVAL’DE


StrangerFestival Türkiye Video Atölyesi katılımcılarının filmleri Haziran’da İstanbul Modern’de gösteriliyor

3-5 Temmuz 2008 tarihlerinde Amsterdam’da, Avrupa Kültür Vakfı (ECF – European Cultural Foundation) girişimiyle gerçekleştirilecek StrangerFestival, Avrupa’nın gençler arası kültür alışverişine yönelik yeni video platformudur. Festival kapsamında yirmiyi aşkın ülke yanında İstanbul’da da Mayıs ayında 15 gencin katılımıyla ücretsiz bir video atölyesi düzenlenmiştir. Atölye, D-End Productions kurucusu Gökçe Su Yoğurtçuoğlu’nun yapımcılığı ve Hollanda merkezli Kosmopolis desteği ile Digital Film Academy’de gerçekleşmiştir. Atölye kapsamında çekilen ve “Kimsiniz?” sorusuna yanıt arayan 1 ila 5 dakikalık filmlerin ilk gösterimi, İstanbul Modern Sinema’da 18 Haziran Çarşamba saat 17:00’de yapılacaktır. Diğer gösterim tarihleri, 20 Haziran Cuma (13:00), 25 Haziran Çarşamba (17:00) ve 27 Haziran Cuma (13:00) olarak belirlenmiştir.

StrangerFestival Türkiye Video Atölyesi katılımcıları StrangerFestival’de finalist olarak yarışıyor

Atölyeye kapsamında çekilen tüm filmler, aralarında İlker Canıklıgil, Ahu Sun ve Orton Akıncı’nın da bulunduğu Türkiye jüri üyelerince değerlendirilmiş, Oğulcan Türe “Juice” adlı filmle, Zeynep Yorgancılar “Birçok Ben (Too Many I’s)” adlı filmle Türkiye’yi temsilen StrangerFestival’e katılmak üzere davet edilmiştir. Can Sarcan ise “Son Dakika (Last Minute)” adlı filmiyle Digital Film Academy’nin 4 aylık video kursuna katılmaya hak kazanmıştır.

Atölye kapsamında çekilen tüm filmler uluslararası jüri üyelerince de değerlendirilmeye alınmış, Cansın Ruta “Beyaz Ne Renk? (What Color is White?)” adlı filmi ile MTV Stranger Ödülü’nün 5 finalisti arasına girmeyi başararak StrangerFestival’e davet edilmiştir. Ayrıca, Oğulcan Türe ile Cansın Ruta’nın filmleri, web sitesi izleyicilerinin oylamasıyla 15 Haziran’a kadar sürecek Stranger Seyirci Yarışması’nda ilk 15 film arasında yer almaktadır; yarışma sonucunda ilk 5 film arasına girmeleri halinde bu kategoride de finalist olmaya hak kazanacaklardır. Son değerlendirmede kazanan katılımcılar, dijital kameralar dahil çeşitli hediyeler alacak, filmleri uluslararası televizyonlarda yayınlanacak, festival seçkilerini içeren DVD’lerde yer alacak ve Avrupa çapında gösterime girecektir.

Detaylı bilgi için: stranger.workshop@gmail.com
Festival web sitesi: www.strangerfestival.com

Hiç yorum yok: