4 Haziran 2008 Çarşamba

ALTIN KOZA’YA ULUSAL MEDYADAN BÜYÜK İLGİ


Yarın başlayacak olan 15. Altın Koza Film Festivali’ne ulusal medya büyük ilgi gösterdi. Çeşitli ulusal televizyon kanallarına konuk olan Genel Koordinatör Fevzi Acevit, jüri başkanı Derya Alabora ve festival danışmanları, festivalin içeriğiyle ilgili geniş bilgi verme imkanı buldu.

Yarın başlayarak 8 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan 15. Altın Koza Film Festivali bir hafta boyunca Adana’yı sinemanın kalbinin attığı bir merkeze dönüştürmeye hazırlanırken, ulusal medya tarafından da büyük ilgi gördü.

Bugüne kadar TV 8’de ‘Şevval Sam’la Sanatla 30 Dakika’, CNN Türk’de ‘Hayatım Sinema’ ve ‘Afiş’, Sky Türk’te ‘En Heyecanlı Yeri’, Habertürk’de ‘Fihrist’, Türkmax’da ‘Gala’, Kanal 24’de ‘Beyaz Perde’, NTV’de ‘24+’ ve TRT2’de ‘Gözönünde’ programlarına konuk olan Festival Genel Koordinatörü Fevzi Acevit, jüri başkanı Derya Alabora ve festival danışmanları, festivalin içeriğiyle ilgili geniş bilgi verme imkanı buldu.

Festival Genel Koordinatörü Fevzi Acevit katıldığı programlarda Yılmaz Güney’in şehri olan Adana için sinemanın her zaman özel bir yeri olduğunun üstünü çizdi. Acevit, festivalin ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ana bölümden oluştuğunu belirterek, yarışma bölümüne eklenen ‘Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’ ile festivalin yeni bir açılım yaptığını ve uluslararası boyutunu pekiştirdiğini söyledi. Sinemaseverler için Türk ve dünya sinemasının seçkin örneklerinden oluşan özel bir program hazırlandığının altını çizen Acevit, ‘Okullar Sinemada, Sinema Okullarda’ bölümüne de değinerek, belli yaş grubundaki öğrenciler için uygun olan bir seçkinin sinema salonları bulunan 120 okulda gösterileceğini, okullarında sinema salonu bulunmayan 40 okulun da sinema salonlara götürülerek, toplam 60.000 çocuğun bu seçkiyi izlenme imkanına kavuşacağını da sözlerine ekledi.

1997 yılında 11. Altın Koza Film Festivali’nde Masumiyet filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan ve bu yıl yapılacak 15. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Jüri Başkanı olan oyuncu Deya Alabora ise, Adana’nın kendisi için özel bir yeri olduğunu ve Adanalıların sinemaya olan ilgisinden her zaman çok etkilendiğini söyledi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ön elemeyi geçerek yarışmaya hak kazanan filmler hakkında bilgi veren Alabora, ‘İşimiz gerçekten zor olacak, çünkü Türk Sineması’nın son dönemde ürettiği güzel örnekler bu yıl Altın Koza için yarışacak’ dedi.

Festival danışmanlarından Hilmi Etikan ve Alin Taşçıyan ise, Adana halkının sinemaya olan ilgisinin kendilerini her zaman için heyecanlandırdığını belirttiler. Festivalin özellikle film programının zenginliğinden bahseden Etikan ve Taşçıyan, son yıllarda dünyada ön plana çıkan önemli filmlerin gösterileceği festivalde sinemaseverleri çok özel bir programın beklediğini söylediler.

Hilmi Etikan, festivalde gerçekleştirilen Ulusal Öğrenci Filmleri yarışmasının ülkemizin sinemasına yaptığı katkılardan bahsederek, bugün Türk sinemasında yıldızı parlayan pek çok genç yönetmenin ilk ödüllerini Altın Koza Film Festivali Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda aldığını ve bunun da festivalin Türk Sineması’na yaptığı katkının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Taşçıyan ise Akdeniz ve dünya sinemasının ödüllü filmlerinin yanı sıra, dünya sinemasının en önemli oyuncularından biri olan Romy Schneider’e ayrılan ‘Romy Schneider 70 Yaşında!’ isimli bölümde de oyuncunun önemli filmlerinden oluşan güzel bir seçkinin sinemaseverleri beklediğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: