12 Haziran 2008 Perşembe

Altın Koza’da Galalara Büyük İlgi


2 Haziran’da başlayan ve 8 Haziran’a kadar devam edecek olan 15. Altın Koza Film Festivali’nde, gösterimlerin gerçekleştiği sinemalar önünde kuyruklar oluşurken, filmlerin yönetmen ve oyuncularının katıldığı galalar büyük ilgi görüyor.

Başladığı günden bu yanan Adana’da sinemanın büyüsünü yaşatan 15. Altın Koza Festivali’nde sinemalar önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Festival kapsamında gösterilen filmlerin yönetmen ve oyuncularının katıldığı galalarda ise zaman zaman izdiham yaşanıyor.

Festivalin sona ereceği 8 Haziran tarihine kadar 9 sinema salonunda 176 film dönüşümlü olarak 217 seansta gösterime sunulacak. Uzun metrajlı film gösterimler Cinebonus Sinemaları, Metropol 1, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda devam ediyor. Kısa film ve belgesel gösterimleri ise Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası)’nde gerçekleşiyor.

ÇOCUKLAR YİNE UNUTULMADI
Altın Koza Film Festivali kapsamında ilk defa geçen yıl uygulanan ‘Okullar Sinemada, Sinema Okullarda’ projesi bu sene de devam ediyor. Proje, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların sinemayla buluşması sağlıyor.

Buna göre filmleri izleyecek çocukların yaş gruplarına göre hazırlanan 4 filmlik seçki, Adana genelinde tespit edilen ve okullarında salonları olan 106 okulda gösteriliyor. Okullarında salonları olmayan 45 okulun öğrencileri ise Belediye Otobüsleriyle sinema salonlarına taşınarak yine kendileri için özel olarak hazırlanan seçkiyi izliyorlar.

Böylece yaklaşık 60.000 çocuğun sinemayla buluşması hedefleniyor.




ALTIN KOZA BASIN BÜROSU

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Tel: 0322 352 47 13 (pbx)
Faks: 0322 359 24 96
E – mail: zeynep@altinkozafestivali.org.tr

Hiç yorum yok: