18 Mayıs 2008 Pazar

FESTİVAL SONA ERİYOR! ŞİMDİLİK!


11. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 15 Mayıs akşamı saat 19.00’da Kızılırmak Sineması’nda yapılacak kapanış töreniyle sona eriyor. Oyuncu Seda Akman’ın sunacağı törende, Kısa Film Öyküsü Yarışması’nın birincisi ile FIPRESCI Ödülü’nü kazanan film açıklanacak. Ödül alan film törenin ardından ücretsiz gösterilecek.

Vakıfbank’ın sponsorluğunda, Kültür Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla düzenlenen 11. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde 27 ülkeden 88 kadın yönetmenin 89 filmi yedi gün boyunca sinemaseverlerle buluştu.

Festivalin kapanış töreni, 15 Mayıs Perşembe akşamı saat 19.00’da Kızılırmak Sineması’nda yapılacak. Sinema filmleri ve televizyon dizilerinin başarılı oyuncusu Seda Akman’ın sunacağı törende iki ödül, sahiplerini bulacak.

Festival kapsamında her yıl düzenlenen Kısa Film Öyküsü Yarışması’nın birincisi kapanış töreninde açıklanacak.

Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Jürisi ise festivalin “Her Biri Ayrı Renk” başlıklı bölümünde izlediği 12 filmden birine ödül verecek. Tüm dünyada tüm kadın filmleri festivalleri içinde yalnızca Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri’nde verilen ve çok prestijli kabul edilen bu ödül, kapanış töreninde sahibi bulacak. Ödülü alacak olan film, törenin ardından ücretsiz gösterilecek.

Kapanış törenine tüm sinemaseverler davetli.

Hiç yorum yok: