18 Mayıs 2008 Pazar

İzmirli işadamından 2.kez Atatürk rolü


Antonio Banderas, Brad Pitt, Kevin Costner, Daniel Craig gibi birçok Hollywood yıldızının adı Atatürk rolü için konuşulurken sinemacılar Atatürk rolü için aradıkları kişiyi İzmir’de buldu. Geçen yıl İpek Çalışlar’ın ‘Latife Hanım’ kitabından uyarlanan belgeselde ‘Mustafa Kemal Atatürk’ karakterini canlandıran İzmirli işadamı Yavuz Hekim, bu kez ‘Emret Komutanım’ dizisinde Atatürk rolünde oynadı. Hekim, Mustafa Altıoklar’ın yapımcılığını yaptığı dizinin 19 Mayıs nedeniyle özel olarak çekilen ve 16 Mayıs Cuma günü yayınlanacak bölümünde rol aldı.

Atatürk rolü için yıllardır Hollywood’tan, Yeşilçam’a kadar birçok aktörün ismi geçerken, İzmirli işadamı benzerliği sayesinde Atatürk rollerinin aranan ismi haline geldi. İlk olarak İpek Çalışlar’ın ‘Latife Hanım’ kitabından uyarlanan belgeselde Atatürk’ü canlandıran Hekim, son olarak ‘Emret Komutanım’ dizisinde Atatürk’ü canlandırması için teklif aldı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle özel olarak çekilen bölümde oynadığını belirten Hekim, “Mustafa Kemal Atatürk’ü oynamaktan onur ve şeref duydum. Ulu önderimize benzemek övünç kaynağım. İlk belgesel teklifi de gazetede çıkan haberlerimden resmimi gören yapımcı Rıdvan Akar tarafından gelmişti. İlk rolümü beğendiğini ileten izleyiciler bir hayli fazla idi. Bu filmlerde beklentim olmaksızın rol aldım” dedi.

Bundan sonra Atatürk rollerinde oynamaya devam edeceğini ve gelecek tekliflere olumlu baktığını belirten prefabrik yapılar üreten Egekons ve Motoryat ile hücumbot üretmek üzere kurulan Hekim Gemi İnşa A. Ş.’nin sahibi Hekim, son oynadığı dizideki Atatürk rolünün 5 sahneden oluştuğunu söyledi. Hekim, Atatürk rolünü oynarken en çok Padişah Vahdettin’e söylediği, “Memleketimin ve Vatanımın selameti için Bu buhranlı günlerde Harbiye Nazırlığı’nı bizzat üstlenmek isterim” repliğinden çok etkinlendiğini söyledi.

Mustafa Altıoklar’ın yapımcılığını ve genel yayın yönetmenliğini üstlendiği ve yönetmenliğini Sarp Levendoğlu’nun yaptığı dizinin çekimleri Bosphorus Otel, Beylerbeyi Sarayı ve İstanbul Boğazı’nda Bandırma Vapuru’nda çekildi. Faruk Saraç’ın imzasını taşıyan Atatürk kostümünü giyen Hekim, Kanal 1’de yayınlanan dizinin Mustafa Kemal ile ilgili sahnelerinin son derece titiz bir çalışma ile çekildiğini anlattı.

Prefabrike yapılar üreten Egekons ve Motoryat, hücumbot üretmek üzere faaliyete geçen Hekim Gemi İnşa A. Ş.’nin kurucusu olan Hekim, bomba etkisizleştirme kutusu ve yüzer eğlence merkezi ‘Egecem Beach Club’ gibi ilginç projeleri ile de dikkat çekmişti.

Hiç yorum yok: