20 Mart 2008 Perşembe

Çağan Irmak, Yeşilçam Ödülleri’ndeki “İlk Film Ödülü” Adaylığını 2007′de İlk Filmi Gösterilen Yönetmenlere Bırakıyor


Çağan Irmak, 2001 yılında çektiği ilk filmi “Bana Şans Dile”nin,2007 yılında vizyona girmesiyle Yeşilçam Ödülleri’ne doğal aday olması ve“üretenler jürisinin” oylarıyla Turkcell ilk film ödülü’ne aday gösterilmesi sonucunda Türsak Vakfı ile görüş birliği içinde; “adaylığı”nı 2007’de ilk filmi gösterilen yönetmen adaylarına bırakmak istediğini açıkladı.

BEYOĞLU BELEDİYESİ’nin, Türk Sineması’na kazandırdığı Yeşilçam Ödülleri, bilindiği gibi bu yıl ilk kez gerçekleştirilerek, 2007 vizyon filmlerine verilecek.

TURKCELL’in Ana Sponsorluğu’nda düzenlenen ve Altınbaş’ın altın ödülleri ile parlatılan “Yeşilçam Ödülleri” bilindiği gibi iki aşamalı bir jürinin seçtiği 11 kategoride veriliyor. Geçtiğimiz hafta Garaj İstanbul’da yapılan Basın Kokteylinde sinemacılardan oluşan ve “Üretenler Jürisi” olarak adlandırılan ilk jürinin oylarıyla 11 daldaki 5’er aday belirlenmişti.

Projenin Ana Sponsoru olan Turkcell’in “Turkcell İlk Film Ödülü” dalında ise, Çağan Irmak’ın 2001 yılında çektiği ilk filmi “Bana Şans Dile”, 2007 yılında vizyona girdiği için doğal aday olmuştu. İlk jürinin oylarıyla, Çağan Irmak’ın bu daldaki beş aday arasına girmesi üzerine; Çağan Irmak Yeşilçam Ödülleri’ni yürekten desteklediğini, ancak yönetmelik gereği doğal aday olsa da, “Bana Şans Dile”den sonra çekmiş olduğu filmler nedeniyle, teknik olarak bu kategoride aday olmasının doğru olmadığını, bu ödülün, ilk filmini çeken yönetmen adaylarına bırakılması gerektiği düşüncesinde olduğunu söyledi.

Türsak Vakfı büyük bir saygı ile karşıladığı bu görüşü kamuoyu ile paylaşırken, sözkonusu değişiklik için Yeşilçam Ödülleri Büyük Jürisi’nin dikkatini çekerek, bu kategoride aday seçilen; Berkun Oya’nın “İyi Seneler Londra”, Mahsun Kırmızıgül’ün “Beyaz Melek”, Mustafa Şevki Doğan’ın “Son Osmanlı– Yandım Ali” ve Onur Ünlü’nün “Polis” adlı yapımları için oy kullanılması açıklamasını yaptı.

TÜRSAK Vakfı- Çağan Irmak



Basın İletişim : id İletişim Danışmanlık tel 0212 278 13 16
fax 0212 270 97 65

Feride Fışkın feride@idiletisim.com.tr
Rana Akyıldız rana@idiletisim.com.tr

Hiç yorum yok: