21 Mart 2008 Cuma

HARRY POTTER VE ÖLÜM YADİGARLARI


BURBANK, Kaliforniya – Warner Bros. Pictures, J. K. Rowling’in son kitabı “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları”nın sinema uyarlamasını iki bölüm hâlinde çıkaracağını açıkladı. Açıklama, Warner Bros. Pictures Group’un başkanı Jeff Robinov tarafından yapıldı.
Robinov, ayrıca, “Harry Potter and the Deathly Hallows/Harry Potter ve Ölüm Yadigarları”nı daha önce 2007 yazının hiti “Harry Potter and the Order of the Phoenix/Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nı, şu günlerde de “Harry Potter and the Half-Blood Prince/Harry Potter ve Melez Prens”i yöneten David Yates’in yöneteceğini belirtti. Böylece, Yates ikiden fazla Harry Potter filmi yöneten ilk yönetmen olacak.
Filmin bir başka özelliği de, 1997’de projeyi Warner Bros.’a ilk getiren David Heyman’ın Harry Potter filmlerinin tamamına yapımcı olarak imza atacak olması. “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları”nın senaryosunu perdeye Steve Kloves uyarlayacak.
Açıklamayı yaparken Robinov şunları söyledi: “J.K. Rowling’in olağanüstü kitap serisinin beyaz perdeye aktarımının bizim stüdyomuza emanet edilmiş olmasından büyük onur duyuyoruz, yazarın vizyonuna sadık kalma konusunda her zaman büyük sorumluluk hissettik. Film serisini kapatırken, “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları”nın sevilen karakterlerin hikaye gelişimlerini tamamlayacak çok önemli alt hikayelerle dolu olduğunun farkındaydık. Durum böyle olunca, kitaba ve hayranlarına adil olabilmek adına “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları”nın beyaz perde uyarlamasını iki bölüm hâlinde sunmaya karar verdik. Ayrıca, serinin finalinin David Yates’le emin ellerde olacağına inandık”.
Warner Bros. Entertainment’ın başkanı ve COO’su Alan Horn da şunları ekliyor: “Bu bizim için çok özel bir an çünkü J.K. Rowling’in on yıldan uzun bir zaman önce başlayan serüveninin sonuna geldik. Bu, Warner Bros.’taki herkes için de bir serüven oldu. Eminiz ki yapımcılarımız film serimizi Jo’nun Harry hikayelerini sayfalarda sonlandırışına en uygun şekilde perdeye aktaracaklardır”.
“On bir yıl önce, Jo Rowling’e, her şeyden önce kitabın ruhuna ve özüne sadık kalacağımıza söz verdik. O günden beri filmlerin yaratıcı öğelerinden de asla taviz vermemek için çaba gösterdik. “Ölüm Yadigarları” öylesine zengin ve yoğun bir hikayeye sahip ve o kadar çok konuyu bağlıyor ki, Jo’yla tartıştıktan sonra, kitaba adil davranabilmek için iki bölümün gerekli olduğuna karar verdik” diyen yapımcı David Heyman ise, sözlerini şöyle sürdürüyor: ““Ölüm Yadigarları”nı David Yates’in yönetecek olmasından ötürü çok mutluyum. İlham dolu ve ilham verici bir insan olmasının yanında, Jo’nun yarattığı müthiş dünyanın ve karakterlerin tutkulu bir hayranı. Onun, çoğu en başından beri bizimle olan benzersiz oyuncu ve çekim ekibimizi yönetirken, seriyi hak ettiği unutulmaz sona başarıyla taşıyacağını biliyorum”.
Yönetmen David Yates’in ise yorumu şöyle: “Gerek ‘Zümrüdüanka Yoldaşlığı’ gerek ‘Melez Prens’te muhteşem bir oyuncu ve çekim ekibiyle çalışmaktan büyük keyif aldım. Harry Potter dünyasında çalışma, yaratımlarda bulunmak ve onun bir parçası olmak harikaydı. Jo’nun olağanüstü dünyasını beyaz perdeye taşımayı sürdürmeyi, ve bu destansı, ayakları yerden kesici serüvenin finalinin yönetmeni olmayı çok büyük bir ayrıcalık olarak görüyorum”.
“Harry Potter ve Ölüm Yadigarları”nın birinci bölümü 2010 sonunda, ikinci bölümü ise 2011 yazında gösterime girecek. Her iki bölümün dağıtımını da bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures gerçekleştirecek.

Hiç yorum yok: