20 Mart 2008 Perşembe

Gala, Zülfü Livaneli, “Ara” ve “Girdap” Filmlerini Konuk Ediyor


21 Mart Cuma 22.25

Sunuculuğunu Selen Sevigen ile usta sinema yazarı Mehmet Açar’ın üstlendiği Gala programı bu hafta da değerli konuklarıyla Türk sinemasını konuşmaya devam ediyor.

Müzisyen, yazar, yönetmen Zülfü Livaneli programın ilk konuğu. Livaneli; “Yer Demir Gök Bakır”, “Sis” ve “Şahmaran” filmlerinin çekim aşamalarını anlatacak. Mutluluk filmini ve müziklerinden de bahsedecek olan sanatçı; müzisyen, yazar ve sinemacı kimliklerinden hangisinin kendisi için öncelikli olduğunu bu haftaki Gala’da izleyicilerle paylaşacak.

Bugün vizyona giren “Ara” filminin yönetmeni Ümit Ünal, oyuncuları Erdem Akakçe, Betül Çobanoğlu ve Selen Uçer programın diğer konukları. Kuralların dışına çıkmayı seven yönetmen Ümit Ünal tek mekanda geçen filminin hangi yönlerden farklı bir film olduğunu, oyuncularıysa filmin çekimlerinde yaşananları ve bu filmin kendileri için önemini anlatacaklar.

Yine bugün gösterime giren bir diğer film “Girdap”. Filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu, oyuncuları Ozan Bilen, Fuat Saka ve Eda Özerkan ile programın son konukları olacak. Gala’nın bu bölümünde, yönetmenin gerçek bir canlı bomba hikayesinden etkilenerek senaryolaştırdığı filmin çıkış fikrinin nasıl oluştuğu ve çekimlerin nasıl geçtiği konuşulacak.


Sadece Türk sinemasının konuşulduğu Gala programı 21 Mart Cuma akşamı saat 22:25’de TürkMax’ta.

Hiç yorum yok: