20 Mart 2008 Perşembe

Dağ Filmleri Festivali'n de, yarın ki film gösterileri...


FİLM GÖSTERİMİ
(DAG’da film gösterimleri ÜCRETSİZDİR!)
Yer: DAG Kulüp Odası
Adres: Asmali Mescit Mah. Mesrutiyet Cad. Galatasaray Pasaji No:39 Kat:3 D:5 Galatasaray-ISTANBUL
http://www.dag.org.tr/modules.php?name=adres
Tarih: 21 Mart 2008 Cuma
Saat:20:00 (Filmler arasında 5’er dk. ara verilecektir)
Film Adı: YAŞAMIN KIYISI
Yönetmen: Behiye U. YILMAZ
2007/ Türkiye
Türkçe/ 30’ / Belgesel / Mini DVD


*** Film 3. Dağ Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen “1. Doğa Filmleri Yarışması”nda ikincilik ödülünü kazanmıştır.

FİLM HAKKINDA :

Yumurtalık; kaplumbağaların, balıkların, kuşların, kurbağaların ve daha bir çok canlı türünün çoğalma yeri. Üzerinde yaşayan medeniyetlere binlerce yıl hiç almadan hep veren Akdeniz’in doğum kıyısı.
Korum-kullanma dengesinden uzak alan kullanımları, Akdeniz’in en önemli doğal yaşam alanlarından Yumurtalık’ın biyolojik çeşitliliğini ve doğal kaynaklarını yok oluşun eşiğine getiriyor. Bir zamanlar aslanların, sırtlanların ve ceylanların görüldüğü bu bereketli coğrafya kaybettiği çocuklarını arıyor.
YÖNETMEN ÖZGEÇMİŞİ:
2003 yılından beri Ulusal Doğa ve Kültür Belgeselleri (Doğabel) Derneğinde fotoğrafçı, yönetmen ve kurgu operatörü olarak görev alıyor. Belgesel film çalışmalarına UNDP GEF/SGP tarafından desteklenen Palas (Tuzla) Gölü belgesel filminde (2003) yönetmen yardımcısı ve kurgu operatörü olarak başladı. Doğa konulu fotoğraf ve film çalışmalarını Türkiye’nin farklı önemli doğa alanlarında sürdüren Yılmaz’ın fotoğrafları, National Geographic, Yeşiliz ve Atlas Dergilerinde yayınlandı.
Film Adı: DAĞIN RENKLERİ - ALADAĞLAR
Yönetmen: Ersen ÇIRA
2007/ Türkiye
Türkçe/ 13’10” / Belgesel / DVD

*** Film 3. Dağ Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen “1. Doğa Filmleri Yarışması”nda üçüncülük ödülünü kazanmıştır.
FİLM HAKKINDA:
Toros dağlarının bir kısmını oluşturan yüzlerce zirvesiyle sıradağlar halinde yükselen Aladağları üç farklı doğa sporcusu aracılığı ile tanıyoruz ve Aladağların renklerini keşfediyoruz..
YÖNETMEN ÖZGEÇMİŞİ:
1981 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra 2002 yılında halen öğrencisi olduğu Anadolu Üniversitesi Sinema televizyon bölümünde yüksek öğrenime başladı. Şu an bölümde son sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor.
Film Adı: DORUKTAKİ İNSAN
Yönetmen: Uçman SUNGUR
1995/ Türkiye
Türkçe/ 19’ / Belgesel
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve İstanbul Üniversitesi Dağcılık Kulübünün birlikte düzenledikleri 'Olimpik Tırmanış Faaliyeti' ile bu faaliyet içinde yer alan 'Olimpik Felsefe Semineri', 1995 yılında Orta Toroslar Niğde Aladağlar'da gerçekleşti. Yapımcılığını STM (Sinema Televizyon Merkezi)'nin, yönetmenliğini Uçman Sungur'un yaptığı bu belgesel, İstanbul'lu dağcıların, Aladağlar'a özgü renkli görüntüler eşliğinde, Lahitkaya tırmanışlarını hikaye ediyor.
HATIRLATMALAR…
• DAG’da film gösterimleri ücretsizdir.
• Derneğimizin yer kapasitesi yaklaşık 50 kişilik olup,bazı filmlerde yer bulma probleminiz olabileceğini şimdiden hatırlatmak istiyoruz. Filmler saatlerinde başlayacaktır. Başlama saatini geçtikten sonra kulüp odasına giriş yapılmayacaktır.
• Maalesef rezervasyon yapamıyoruz :-(
• Filmler hakkında sorularınız ve film önerileriniz için myilmaz@dag.org.tr adresini kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: