22 Mart 2008 Cumartesi

DAVET (KAHVALTIDA BULUŞALIM!)


19. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin ulusal uzun, kısa ve belgesel film yarışmalarında ödül alacak filmler ve oyuncular ile “uzlaşma” temalı Senaryo Yarışması’nda ödül alacak senaristler basın toplantısıyla kahvaltıda açıklanıyor!
23 Mart’ta son bulacak, 19. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin ulusal uzun, kısa ve belgesel film yarışmalarında ödül alacak filmler ve oyuncular ile “uzlaşma” temalı Senaryo Yarışması’nda ödül alacak senaristler 23 Mart Pazar günü saat 10:30’da, Kızılay Büyülü Fener Sineması Cam Kafe’de açıklanıyor.
Toplam 16 dalda ödül verilecek Ulusal Uzun Film Yarışması’nın jürisi; yönetmen Reis ÇELİK, akademisyen Gülseren GÜÇHAN, oyuncu Hülya KOÇYİĞİT, müzisyen SUAVİ ve sinema yazarı Ali Ulvi UYANIK’tan oluşuyor.
En İyi Kurmaca, En İyi Deneysel ve En iyi Canlandırma dallarında toplam üç ödülün verileceği Ulusal Kısa Film Yarışması jürisi ise akademisyen Bülent ÇAPLI, canlandırma sanatçısı Meral EREZ, şair yazar küçük İSKENDER ve sinema yazarı Yeşim TABAK ve yönetmen Oğuzhan TERCAN ’dan oluşuyor.
Profesyonel ve Amatör kategorilerinde en iyi üç belgeseli belirleyecek Ulusal Belgesel Film Yarışması jürisi ise, yönetmen Pelin ESMER, akademisyen Uğur KUTAY, yönetmen Gül MUYAN, yönetmen Ahmet SONER ve sinema yazarı Nadir ÖPERLİ’den oluşuyor.
Yarışmaları kazanan filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları ödüllerini 23 Mart akşamı Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda saat 19:30 gerçekleştirilecek kapanış gecesinde alacaklar. Tüm basın mensubu arkadaşları bekliyoruz...
Yönetmen Reis Çelik, müzisyen Suavi, oyuncu Hülya Koçyiğit, oyuncu Ruhi Sarı, yönetmen Oğuzhan Tercan, oyuncu Rıza Akın, Sanat Yönetmeni Natali Yeres, yönetmen Biket İlhan, oyuncu Ufuk Bayraktar, müzisyen Ali Rıza Binboğa, oyuncu Nursel Köse, oyuncu Fadik Atasoy katılımcılardan sadece birkaçı.
Program
23 Mart Pazar 10:30 Basın Toplantısı ve Kahvaltı
Yer
Kızılay Büyülü Fener Sineması
Meşrutiyet Caddesi, Hatay Sokak No:18
Bilgi İçin
M. Sami Öztürk
Medya Koordinatörü
ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ
Tel : (312) 468 77 45 – (312) 468 38 92 – (312) 468 78 56
Fax : (312) 467 78 30
e-posta : mediainfo@filmfestankara.org.tr
web : http://www.filmfestankara.org.tr/

Hiç yorum yok: