20 Mart 2008 Perşembe

Sentezler İçin Başvurular Bekleniyor


Marmara Üniversitesi, kuruluşunun 125. Yılı kapsamında düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Üniversitenin İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı’dan, Doç. Dr. Serpil Kırel tarafından tasarlanan “SENTEZLER” toplantısı, 24-25 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İstanbul’da Haydarpaşa Yerleşkesi’nde düzenlenecek olan “SENTEZLER” toplantısı, sinema alanında 2006 yılından itibaren üretilen tezlerin ve sinema alanına katkıda bulunacak yeni bilgi ve bakış açılarının güncelliğini kaybetmeden paylaşılmasını amaçlıyor.

Türkiye’nin her yerindeki üniversitelerin ilgili bölümlerinde ve yurtdışındaki üniversitelerde sinema konusunda üretilen ve kabul edilen yüksek lisans ve doktora tezlerinin sunumunun gerçekleştirileceği “SENTEZLER”’e internet yoluyla yapılacak başvurunun son katılım tarihi ise 20 Mart 2008.

İlginin yoğun olacağı düşünülerek sunulacak tezlerin seçilebilmesi için de bir seçici kurul oluşturulmuş. Bu yıl ki Seçici Kurul üyeleri arasında Prof. Dr. Özden Cankaya (Galatasaray Üniversitesi), Prof. Dr. Şükran Esen (Marmara Üniversitesi), Prof. Dr. Gülseren Güçhan (Anadolu Üniversitesi), Doç. Dr. Serpil Kırel (Marmara Üniversitesi), Doç. Dr. Ruken Öztürk (Ankara Üniversitesi).

Bir aktarım toplantısı olan “SENTEZLER” ile ilgili ayrıntılı bilgiye iletisim.marmara.edu.tr/ adresinden erişebilirsiniz.

Marmara Üniversitesi’nin gelenekselleştirmeyi düşündüğü bu toplantının sunumlarının sonrasında, içinde tezlerle ilgili makalelerin toplandığı bir kitapta basılacak.

Başvuru Koşulları
• SENTEZLER’de sinema alanında üretilen yüksek lisans ve doktora tezleri sunulacaktır.
• SENTEZLER’e katılacak olan sinema ile ilgili tezlerin en erken 2006 yılında savunulmuş ve kabul edilmiş olması gerekmektedir.
• Sunum yapmak isteyen adayların http://iletisim.marmara.edu.tr/ internet adresinde bulunan başvuru formunu eksiksiz olarak doldurması ve 20 Mart 2008 tarihine kadar iletisim.sentezler@marmara.edu.tr adresine göndermesi gerekmektedir.
• Sunum yapacak adayların başvuruları değerlendirilecek ve başvuru çokluğu göz önüne alınarak seçici kurul tarafından bir seçime tabi tutulacaktır.
• Sunumların ardından adayların tezlerinden türettikleri makaleler bir seçki halinde kitaplaştırılacağından, adayın çalışmasını makale formatında hazırlaması gerekmektedir.
• Tezler ancak tezin sahipleri tarafından sunulabilir.
TASARIM VE DÜZENLEME
Doç. Dr. Serpil Kırel

DANIŞMA KURULU
Prof. Dr. Özden Cankaya
Galatasaray Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Prof. Dr. Gülseren Güçhan
Anadolu Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Prof. Dr. Şükran Esen
Marmara Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Doç. Dr. Ruken Öztürk
Ankara Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Doç. Dr. Serpil Kırel
Marmara Üniversitesi
İletişim Fakültesi

YÜRÜTÜCÜ YARDIMCILAR
Yard. Doç. Dr. Neşe Kaplan
Arş. Gör. Selin Tüzün Gül
Arş. Gör. Nermin Orta
Arş. Gör. Elif Kurtoğlu
Arş. Gör. Gülin Terek
Arş. Gör. Serkan Kırlı

Hiç yorum yok: